Twitter NP Ne Demek

Twitter milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir sosyal medya platformudur. Twitter'da ve diğer sosyal medya platformlarında mesaj atarken, twit veya gönderi paylaşırken bu kısaltmalar daha çok gençler tarafından kullanılmaktadır. Çoğu kısaltma aynı bu kısaltmada da olduğu gibi İngilizce olan kelime veya kelime gruplarının kısaltması olarak kullanılır. Bu kısaltmanın 2 tane anlamı vardır. Peki Twitter NP ne demek? Daha çok kısaltmaların anlamları ve diğer yazılar için Blog bölümüne ulaşabilirsiniz.

Twitter NP Ne Demek?

Twitter'da kullanılan kısaltmalardan bir tanesi ise 'Np' kısaltmasıdır. Aslında 'Np' kısaltmasının 2 tane anlamı var. 'Np' kısaltması artık günlük hayatımızda gençlerin dilinde dolanmaktadır. Bu kısaltmada kullandığınız yere göre kısaltmanın anlamı değişebilir. Yani nerede ve nasıl kullandığınız çok önemlidir. Peki bu kısaltmanın anlamı nedir?

1-) 'Np' kısaltmasının ilk anlamının açılımı İngilizce'den gelmektedir. Açılımı 'No Problem' olan kısaltma çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Türkçe anlamı ise 'Sıkıntı Yok'tur. Bu kısaltma genellikle mesaj atarken kullanılır. Arkadaşınız ile mesajlaşırken 'Sıkıntı yok', 'Bir şey olmaz', 'Problem Değil' anlamında da kullanabileceğiniz bir kısaltmadır.

2-) 'Np' kısaltmasının ikinci anlamı ise yine İngilizce'den gelmektedir. Açılı ise 'Now Playing'dir. Bu kısaltma 'No Problem' kadar yaygın kullanılmasa bile yine de Twitter'da kullanılmaktadır. Türkçe anlamı ise 'Şu Anda Dinliyor' demektir. Yani bu kısaltma genel olarak mesaj atarken değil, twit atarken veya post paylaşırken '#' ile birlikte yazılır. Paylaştığınız anda dinlediğiniz şarkıyı belirtmek için kullanılır.

Bu yazımızda siz değerli okurlarımız için 'Twitter'da 'Np' ne demek?' anlattığım konuyu ele aldık. Bu konu hakkında ki görüşlerinizi ve sorularınızı iletişim sayfasından bize iletebilirsiniz.  TTMedya herkese iyi günler diler.